Syyslukukausi 21.8. – 17.12.2023
Opetus Munkkiniemen ala-asteen koululla ja Haagan koululla. Bussipysäkit löytyvät läheltä.
Yksilötunneilla oppilas etenee omien kykyjensä ja taitojensa mukaa. Oppilaan toiveet on helppo ottaa huomioon. Kitara- ja pianotunnit voimme toteuttaa myös oppilaan kotona.
Parioppilastunneilla soittaminen yhdessä kannustaa ahkeroimaan ja harjoittelemaan enemmän. Parin kanssa soitto on myös hauskaa. Jos sinulla ei ole tiedossa soittoparia, niin etsimme sinulle mahdollisimman samantasoisen ja samanikäisen parin.
Ryhmätunneilla on mukava musisoida yhdessä. Jokaiselle oppilaalle löytyy aikaa myös yksilölliseen ohjaukseen.
Oppilas etenee omien kykyjensä ja taitojensa mukaan. Soittimen alkeet opittuaan oppilas voi suuntautua joko klassiseen tai rymimusiikkiin.
Uusi oppilas: Täytä oppilashakemus! Vapaat oppilaspaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ei pääsykokeita. Oppilashakemuksen lähettäminen on alustava tiedustelu vapaista paikoista. Tiedustelut sähköpostitse: risto.kultala@muce.fi
Sairaana et voi tulla tunnille. Oppilaan kunnon mukaan opettaja pitää etätunnin.
Meillä voit käydä tunneilla haluamasi ajanjakson tai vaikka parin viikon välein. Myös etätunnit.
Kannustamme kotiharjoitteluun, joten oma instrumentti on välttämätön. Säännöllinen läsnäolo tunneilla on kehittymisen kannalta tärkeää.
Oppilaalla on mahdollisuus suorittaa instrumenttien ja musiikin teoria-aineiden kurssitutkintoja Suomen musiikkioppilaitosten liiton tutkintovaatimusten mukaisesti.
Piano
Pianolla on erikoisasema soittimien joukossa. Paitsi soolosoittimena, sitä käytetään paljon yhteismusisoinnissa. Sen avulla voidaan opettaa musiikin peruskäsitteitä lapsille ja aikuisille, säveltää ja soittaa orkesteriteoksia. Pianon koskettimisto on edelleen osoittautunut käyttökelpoiseksi välineeksi tuotettaessa ääntä esim. sähkösoittimilla ja syntetisaattoreilla ja näin ollen pianonsoiton opiskelu säilyy yhä vielä yhtenä muusikon koulutuksen peruspilareista. Sana piano tulee alun perin Bartolomeo Cristoforin 1700-luvulla keksinnölleen antamasta nimestä gravicembalo col piano e forte eli cembalo, jolla voidaan soittaa hiljaa ja kovaa (fortepiano). 1800-luvun puolivälissä fortepianon 5-6 oktaavin ääniala laajeni vähitellen nykyiseen yli 7 oktaaviin. Meillä voit perinteisen pianonsoiton opiskelun lisäksi harjoitella myös vapaata säestystä sekä kevyemmän musiikin ohjelmistoa.
Kitara
Kitara, näppäilysoitin, joka nykyisessä muodossaan käsittää puisen kaikukopan sekä siihen kiinnitetyn kaulan otelautoineen, Kitarassa on kuusi kieltä, joiden viritys on E, A, d, g, h, ja e1. Kitara on 1900-luvun aikana saanut yhä suuremman merkityksen kansan- ja populaarimusiikissa; nykyään se on levinnyt lähes kaikkialle maailmaan suosittuna säestyssoittimena. Kitaraa käytetään myös puhtaasti solistisiin tehtäviin. Kitaraa voi soittaa sekä näppäillen kynsillä tai sormenpäillä että muovisella plektralla.
Rummut
Normaaliin rumpusettiin kuuluu: pikkurumpu, bassorumpu, pikku tom-tom, iso tom-tom, komppi-, crash- ja hi-hat -pellit. Rummut ovat suosittu soitin pop- ja jazzmusiikissa.
Viulu
Viulu on tärkeä soolo-, orkesteri- ja yhtyesoitin. Kaikukoppaan liitetyssä kaulassa on otelauta ja kierukka, jonka neljään viritystappiin kielet kiinnitetään. Kielet ovat viritykseltään g, d1, a1 ja e2. Lapsille rakennetaan harjoitussoittimiksi pienempiä, 3/4-, 1/2 , ja 1/4 viuluja.