Opetus

Syylukukausi 16.8 – 19.12.2021

Myös etätunteja. Oppilas voi halutessaan valita joko lähiopetuksen tai etäopetuksen. Koronatilanteen muuttuessa opettajamme pitävät tunnit etänä, mahdollisesti vuoroviikoin ja tilanteen muuttumisen huomioiden.

Tutustu eri soittimiin! Voit kokeilla esim. 2 x kitara + 2 x piano + 2 x rummut. Kaikki 15 min yksilötunteja. Hinta 100 euroa. Sopii hyvin 6-10 -vuotiaille.

Opetustilat sijaitsevat Munkkivuoressa, Ulvilantie 29/3 liiketilassa. Meille pääset busseilla 14, 18, 39, 52, 57, 500 ja 552.

Oppitunnit pidetään kahden oppilaan pareina tai yksilöopetuksena. Oppilas etenee omien kykyjensä ja taitojensa mukaan. Soittimen alkeet opittuaan oppilas voi suuntautua joko klassiseen tai pop/rock musiikkiin.

Opiskelun edistyminen edellyttää ahkeraa kotiharjoittelua. Säännöllinen läsnäolo tunneilla on kehittymisen kannalta tärkeää. Oma instrumentti on välttämätön.

Oppilaalla on mahdollisuus suorittaa solististen aineiden ja teoria-aineiden kurssitutkintoja Suomen musiikkioppilaitosten liiton tutkintovaatimusten mukaisesti.

Musiikkikoulussamme ei ole varsinaista syyslomaa, mutta oppilas voi ilmoittaa poissaolosta hyvissä ajoin (viimeistään kaksi viikkoa etukäteen)

 

Piano

Pianolla on erikoisasema soittimien joukossa. Paitsi soolosoittimena, sitä käytetään paljon yhteismusisoinnissa. Sen avulla voidaan opettaa musiikin peruskäsitteitä lapsille ja aikuisille, säveltää ja soittaa orkesteriteoksia. Pianon koskettimisto on edelleen osoittautunut käyttökelpoiseksi välineeksi tuotettaessa ääntä esim. sähkösoittimilla ja syntetisaattoreilla ja näin ollen pianonsoiton opiskelu säilyy yhä vielä yhtenä muusikon koulutuksen peruspilareista. Sana piano tulee alun perin Bartolomeo Cristoforin 1700-luvulla keksinnölleen antamasta nimestä gravicembalo col piano e forte eli cembalo, jolla voidaan soittaa hiljaa ja kovaa (fortepiano). 1800-luvun puolivälissä fortepianon 5-6 oktaavin ääniala laajeni vähitellen nykyiseen yli 7 oktaaviin. Meillä voit perinteisen pianonsoiton opiskelun lisäksi harjoitella myös vapaata säestystä sekä kevyemmän musiikin ohjelmistoa.

Kitara

Kitara, näppäilysoitin, joka nykyisessä muodossaan käsittää puisen kaikukopan sekä siihen kiinnitetyn kaulan otelautoineen, Kitarassa on kuusi kieltä, joiden viritys on E, A, d, g, h, ja e1. Kitara on 1900-luvun aikana saanut yhä suuremman merkityksen kansan- ja populaarimusiikissa; nykyään se on levinnyt lähes kaikkialle maailmaan suosittuna säestyssoittimena. Kitaraa käytetään myös puhtaasti solistisiin tehtäviin. Kitaraa voi soittaa sekä näppäillen kynsillä tai sormenpäillä että muovisella plektralla.

Rummut

Normaaliin rumpusettiin kuuluu: pikkurumpu, bassorumpu, pikku tom-tom, iso tom-tom, komppi-, crash- ja hi-hat -pellit. Rummut ovat suosittu soitin pop- ja jazzmusiikissa.

Viulu

Viulu on tärkeä soolo-, orkesteri- ja yhtyesoitin. Kaikukoppaan liitetyssä kaulassa on otelauta ja kierukka, jonka neljään viritystappiin kielet kiinnitetään. Kielet ovat viritykseltään g, d1, a1 ja e2. Lapsille rakennetaan harjoitussoittimiksi pienempiä, 3/4-, 1/2 , ja 1/4 viuluja.

Kevyen musiikin ja Pop&jazzin laulutunnit

Tammikuusta 2018 alkaen tunneille ovat voineet osallistua kaikki 12 vuotta täyttäneet! Laulutunneilla harjoitellaan laulutekniikan perusteet, kuten lauluasento, hengitys, resonaatio ja artikulaatio. Minkä ikäisenä tahansa voidaan harjoitella myös sävelpuhtautta, rytmiikkaa, harmoniaa, esiintymistaitoja, mikrofonitekniikkaa, sekä erilaisille musiikin genreille ominaista fraseerausta ja englanninkielen oikeaoppista ääntämystä. Nuoren oppilaan kanssa huolehditaan siitä, että ohjelmisto on hänen äänelleen terveellisellä sävelkorkeudella ja että nuori laulaja laulaa kappaletta omalla luonnollisella äänellään.

Musiikin teoria

Kurssi on todella tärkeä kaikille musiikin harrastajille! Tavoitteena on hallita länsimaisen tonaalisen musiikin teorian perusteet. Osa-alueina ovat mm. nuottiavaimet, notaatio, intervallit, asteikot, etumerkinnät, transponointi, kolmisoinnut, sointumerkit, sointuasteet ja musiikkisanasto.

Bändikurssit (tauolla toistaiseksi)

Kursseilla opitaan yhtyesoiton perusteita harjoittelemalla ja esiintymällä. Kurssit on tarkoitettu soittimensa alkeet osaaville soittajille ja laulajille. Ryhmiä eri ikäisille. Kurssilla äänitämme oman demon.