Musiikin teoria

Musiikin teoria 1/3  Ryhmien minimikoko 6 oppilasta.

Kurssi on tärkeä kaikille musiikin harrastajille! Tavoitteena on hallita länsimaisen tonaalisen musiikin teorian perusteet. Osa-alueina ovat mm. nuottiavaimet, notaatio (nuottikirjoitus), intervallit, asteikot, etumerkinnät, transponointi, kolmisoinnut, sointumerkit, sointuasteet ja musiikkisanasto. Aloitus viikolla 44. Tunteja 16×40 min, kurssimaksu 128e + harjoituskirja.

Musiikin teorian peruskurssit 2/3 ja 3/3 Aloitus viikolla 44. Tunteja 20×40 min, kurssimaksu 160e + harjoituskirja.

Säveltapailu 1/3 Säveltapailu eli ’solfa’ sisältää neljä eri osa-aluetta; melodiasanelu, rytmisanelu, nuoteista laulaminen ja rytmien lausuminen. Aloitus viikolla 44. Tunteja 16×40 min, kurssimaksu 128e + harjoituskirja.

Sävellyspaja (tauolla)

Oletko kiinnostunut säveltämään omia kappaleita? Keksitkö sanoituksia mutta et löydä niihin sopivaa melodiaa ja sointuja? Tai onko sinulla valmis kappale, mutta ei sanoja? Haluatko tallentaa sävellyksiäsi ja tehdä niistä nuotit? Entä miten sävellyksiä saisi markkinoitua eteenpäin?

Sävellyspajassa pohditaan yhdessä edellä mainittuja asioita ja harjoitellaan pienimuotoisia sävellystehtäviä. Kurssin tarkoitus on innostaa osallistujia säveltämään ja kokeilemaan erilaisia työtapoja. Kurssilla tutustutaan myös eri tyylilajeihin, kappaleen muotorakenteeseen, sovittamiseen, nuottikirjoitukseen, instrumenttivalintoihin, kappaleen tallentamiseen ja rekisteröintiin (TEOSTO). Kurssille pääsyn suosituksena on musiikin teorian 1/3 tutkinto tai pitkäaikainen musiikin harrastus tai tarvittavat tiedot musiikin teoriasta.