Musiikin teoria ja Sävellyspaja

Musiikin teoria 1/3 to kello 16.30-17.15 (16x, kurssimaksu 94e + kirja 16e) Ryhmän minimikoko 8 oppilasta

Musiikin teoria 2/3 ja 3/3 kello 17.15-18.00 (20x, kurssimaksu 147e + kirja 18e) Ryhmän minimikoko 5 oppilasta

Kurssit jatkuvat torstaina 10.1. Kurssi on tärkeä kaikille musiikin harrastajille! Tavoitteena on hallita länsimaisen tonaalisen musiikin teorian perusteet. Osa-alueina ovat mm. nuottiavaimet, notaatio, intervallit, asteikot, etumerkinnät, transponointi, kolmisoinnut, sointumerkit, sointuasteet ja musiikkisanasto.

Sävellyspaja

Oletko kiinnostunut säveltämään omia kappaleita? Keksitkö sanoituksia mutta et löydä niihin sopivaa melodiaa ja sointuja? Tai onko sinulla valmis kappale, mutta ei sanoja? Haluatko tallentaa sävellyksiäsi ja tehdä niistä nuotit? Entä miten sävellyksiä saisi markkinoitua eteenpäin?

Sävellyspajassa pohditaan yhdessä edellä mainittuja asioita ja harjoitellaan pienimuotoisia sävellystehtäviä. Kurssin tarkoitus on innostaa osallistujia säveltämään ja kokeilemaan erilaisia työtapoja. Kurssilla tutustutaan myös eri tyylilajeihin, kappaleen muotorakenteeseen, sovittamiseen, nuotinnukseen, instrumenttivalintoihin, kappaleen tallentamiseen ja rekisteröintiin (TEOSTO). Kurssille pääsyn suosituksena on musiikin teorian 1/3 tutkinto tai pitkäaikainen musiikin harrastus tai tarvittavat tiedot musiikin teoriasta. Kurssin hinta 105 euroa. Kesto 10 x 45 min. Ryhmän koko on 4-5 osallistujaa. Opettajana Risto Kultala.