Musiikin teoria ja Sävellyspaja

Kurssit alkavat marraskuussa 2021, viikko 44

Musiikin teoria 1/3 torstaisin kello 16.30-17.15 (16x, kurssimaksu 94e + kirja 16e) Ryhmän minimikoko 8 oppilasta.

Kurssi on tärkeä kaikille musiikin harrastajille! Tavoitteena on hallita länsimaisen tonaalisen musiikin teorian perusteet. Osa-alueina ovat mm. nuottiavaimet, notaatio (nuottikirjoitus), intervallit, asteikot, etumerkinnät, transponointi, kolmisoinnut, sointumerkit, sointuasteet ja musiikkisanasto.

Musiikin teoria 2/3 ja 3/3

Sävellyspaja (tauolla)

Oletko kiinnostunut säveltämään omia kappaleita? Keksitkö sanoituksia mutta et löydä niihin sopivaa melodiaa ja sointuja? Tai onko sinulla valmis kappale, mutta ei sanoja? Haluatko tallentaa sävellyksiäsi ja tehdä niistä nuotit? Entä miten sävellyksiä saisi markkinoitua eteenpäin?

Sävellyspajassa pohditaan yhdessä edellä mainittuja asioita ja harjoitellaan pienimuotoisia sävellystehtäviä. Kurssin tarkoitus on innostaa osallistujia säveltämään ja kokeilemaan erilaisia työtapoja. Kurssilla tutustutaan myös eri tyylilajeihin, kappaleen muotorakenteeseen, sovittamiseen, nuotinnukseen, instrumenttivalintoihin, kappaleen tallentamiseen ja rekisteröintiin (TEOSTO). Kurssille pääsyn suosituksena on musiikin teorian 1/3 tutkinto tai pitkäaikainen musiikin harrastus tai tarvittavat tiedot musiikin teoriasta. Kurssin hinta 105 euroa. Kesto 10 x 45 min. Ryhmän koko on 4-5 osallistujaa. Opettajana Risto Kultala.