Musiikin teoria

Musiikin teorian kurssit sisältävät lopputentin, jonka suoritettuaan oppilas saa virallisen kurssitutkintotodistuksen.

Tunnit Munkkiniemen ala-asteen koululla.

Peruskurssi 1/3 on tärkeä kaikille musiikin harrastajille! Sopii hyvin 10-vuotiaista ylöspäin. Tavoitteena on hallita länsimaisen tonaalisen musiikin teorian perusteet. Osa-alueina ovat mm. nuottiavaimet, notaatio (nuottikirjoitus), intervallit, asteikot, etumerkinnät, transponointi, kolmisoinnut, sointumerkit, sointuasteet ja musiikkisanasto. Tunteja 16×40 min, kurssimaksu 96e + harjoituskirja (noin 18e)

Peruskurssit 2/3 ja 3/3 Tunteja 20×40 min, kurssimaksu 130e + harjoituskirja (20e)

Säveltapailu 1/3 Säveltapailu eli ’solfa’ sisältää neljä eri osa-aluetta; melodiasanelu, rytmisanelu, nuoteista laulaminen ja rytmien lausuminen. Tunteja 16×40 min, kurssimaksu 96e + harjoituskirja.

Myös aikuiset tervetulleita mukaan! Ryhmien minimikoko on 6 oppilasta.

Sävellyspaja (tauolla)

Oletko kiinnostunut säveltämään omia kappaleita? Keksitkö sanoituksia mutta et löydä niihin sopivaa melodiaa ja sointuja? Tai onko sinulla valmis kappale, mutta ei sanoja? Haluatko tallentaa sävellyksiäsi ja tehdä niistä nuotit? Entä miten sävellyksiä saisi markkinoitua eteenpäin?

Sävellyspajassa pohditaan yhdessä edellä mainittuja asioita ja harjoitellaan pienimuotoisia sävellystehtäviä. Kurssin tarkoitus on innostaa osallistujia säveltämään ja kokeilemaan erilaisia työtapoja. Kurssilla tutustutaan myös eri tyylilajeihin, kappaleen muotorakenteeseen, sovittamiseen, nuottikirjoitukseen, instrumenttivalintoihin, kappaleen tallentamiseen ja rekisteröintiin (TEOSTO). Kurssille pääsyn suosituksena on musiikin teorian 1/3 tutkinto tai pitkäaikainen musiikin harrastus tai tarvittavat tiedot musiikin teoriasta.